12.06.2015 10:39

Oud-AZ-spits in Bundesliga: "Nooit gedacht"

Charlison Benschop (l.) is door het dolle heen na een doelpunt van Fortuna Düsseldorf.
Charlison Benschop (l.) is door het dolle heen na een doelpunt van Fortuna Düsseldorf.

Charlison Benschop kijkt erg uit naar het nieuwe seizoen. De spits maakte onlangs de overstap van de 2. Bundesliga naar de Bundesliga. Geen promotie met Fortuna Düsseldorf, maar een transfer naar Hannover 96. Toch ging dat niet zonder horten en stoten.

Hij gebruikte op een gegeven moment een mental coach. "Ik heb een ander telefoonnummer moeten nemen, omdat ik de hele dag door telefoontjes kreeg van mensen die alleen maar uit waren op geld. En Bild-Zeitung maakte ook jacht op me. Had ik een keer schoenen aan met een gouden kleur, dan maakten ze daar een heel item van", vertelt Benschop in het Algemeen Dagblad.

Na een goed dienstverband bij Düsseldorf lonkte een transfer. "Een paar clubs informeerden daadwerkelijk bij me, een aantal niet. De interesse van 1. FC Köln was bijvoorbeeld vaag, maar ze schreven het op alsof het rond was", aldus Benschop, die daarmee de woede van Düsseldorf-fans op zijn hals haalde. Köln wordt gezien als grote rivaal. Het kwam hem op fluitconcerten te staan. "Jammer, want ik had juist zo'n goede naam bij de club." Een bericht met excuses volgde via Facebook.

De voormalig spits van AZ en RKC Waalwijk vervolgt zijn loopbaan niet bij de aartsrivaal, maar bij Hannover. Hij kan goed aarden in Duitsland. "Al had ik vroeger nooit gedacht dat ik in Duitsland zo goed uit de verf zou komen. Ik dacht altijd aan Engeland. De Premier League heb ik nog niet uit mijn hoofd gezet, maar in Duitsland pas ik perfect", besluit de aanvaller, die Oranje nog altijd niet uit zijn hoofd gezet.

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner