25.06.2015 10:01

Koeman ziet sterkhouder eerdaags vertrekken

Morgan Schneiderlin (r.) kan juichen tijdens het competitieduel Stoke City - Southampton. (18-04-2015)
Morgan Schneiderlin (r.) kan juichen tijdens het competitieduel Stoke City - Southampton. (18-04-2015)

Southampton-trainer Ronald Koeman moet eerdaags afscheidnemen van Morgan Schneiderlin. De Fransman is in onderhandeling met een nieuwe club en verwacht eerdaags tot een akkoord te komen.

Afgelopen zomer liet Southampton onder meer Rickie Lambert, Adam Lallana en Luke Shaw vertrekken. Koeman voorkwam echter een transfer van Schneiderlin. De middenvelder was daar destijds alles behalve blij mee, maar speelde vervolgens wederom een uitstekend seizoen. Schneiderlin heeft nu wél groen licht gekregen voor een transfer. Naar verluidt staat de Fransman in de belangstelling van Arsenal, Manchester United en Tottenham Hotspur.

"Ik ben momenteel in onderhandeling, maar ik denk dat ik binnenkort uitsluitsel kan geven", aldus de Fransman tegenover het Franse radiostation Bleu Alsace. "Hopelijk heb ik voor het begin van de voorbereiding bij een nieuwe club getekend." De 25-jarige Fransman staat al sinds de zomer van 2008 onder contract bij Southampton. Schneiderlin speelde met Southampton in de League One, Championship en de afgelopen seizoenen in de Premier League.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner