13.07.2015 15:33

Lens bevestigt gesprekken met Sunderland

Jeremain Lens (l.) is in gesprek met Jordy Clasie tijdens het trainingskamp van Feyenoord in Oostenrijk. (08-07-2015)
Jeremain Lens (l.) is in gesprek met Jordy Clasie tijdens het trainingskamp van Feyenoord in Oostenrijk. (08-07-2015)

Jeremain Lens is voornemens op korte termijn een transfer te maken. De kans is groot dat de vleugelaanvaller zijn loopbaan een vervolg geeft in de Premier League. De voormalig PSV'er is namelijk in gesprek met het Sunderland van hoofdtrainer Dick Advocaat.

"Ik ben geen medische keuring aan het ondergaan, maar ik ben wel in gesprek met Sunderland", vertelt Lens tegenover FOX Sports. Op dit moment staat Lens onder contract bij Dynamo Kiev. "Ik heb er nooit een geheim van gemaakt dat ik graag naar de Premier League wil. Ondanks dat Dynamo Champions League speelt, lijkt het me nu een mooie gelegenheid om de overstap te maken."

Sunderland en Dynamo zijn momenteel in gesprek over de transfervergoeding. De werkgever van de Nederlander verlangt rond de twintig miljoen euro voor de vleugelaanvaller. Het huidige contract van Lens loopt door tot de zomer van 2017. "Toen ik hier in 2013 tekende, was er nog niet veel aan de hand. Daarna is er veel gebeurd. Ik voel me niet onveilig, maar aangezien de situatie niet is opgelost, lijkt het voor mij en mijn familie het beste dat ik de stap naar Engeland maak."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner