15.07.2015 21:30

'Bayern vindt opvolger Schweinsteiger bij Juve'

Arturo Vidal staat voor een overgang van Juventus naar Bayern München. Dat meldden woensdagavond verschillende media in Italië. Bayern München zou een eerste bod van 30 miljoen euro op de middenvelder uit Chili hebben gedaan. Juventus zou 40 miljoen euro voor Vidal vragen.

De middenvelder zou in Beieren de opvolger van de naar Manchester United vertrokken Bastian Schweinsteiger moeten worden. Vidal zou zelf al akkoord zijn over een vierjarig contract en 6,5 miljoen euro per jaar gaan verdienen.

Niet alleen de Italiaanse media ving het verhaal op, ook het Duitse Sport1.de weet zeker dat Vidal vertrekt naar Bayern München. Vidal is een oude bekende in Duitsland. De 28-jarige middenvelder speelde van 2007 tot medio 2011 voor Bayer Leverkusen, waarna hij de overstap naar Juventus maakte.

Met Juventus kende Vidal een goed seizoen. Hij won de Serie A en de nationale beker. In de Champions League-finale moest het de meerdere erkennen in FC Barcelona. Toch won Vidal zijn derde prijs in het voorgaande seizoen. Hij won namelijk met Chili de Copa América.

ANP/Voetbal.com

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner