16.07.2015 14:32

Van Gaal smijt met miljoenen: "Ben erg blij"

Louis van Gaal versterkte zich de afgelopen weken met de nodige grote spelers. Memphis Depay, Matteo Darmian, Morgan Schneiderlin en Bastian Schweinsteiger kwamen al naar Manchester United toe. 

De trainer is erg blij met de aanwinsten. "Ik ben erg blij, want het zijn - in mijn optiek - zeer goede spelers. Dat is ook de reden waarom we ze gekocht hebben. Ik ben blij dat ze binnen waren voor we op trainingskamp gingen."

"Op deze manier kunnen de spelers wennen aan onze manier van spelen. Eerst was er al Memphis Depay en nu deze drie, de selectie is veel beter dan vorig seizoen. Toen was de spelersgroep niet in balans. Dat wilde ik herstellen op het middenveld, waardoor het ook logisch is dat ik twee controleurs heb gehaald. We kopen niet om het kopen, iedere speler hier kan een belangrijke bijdrage leveren."

"Ze weten dat ze moeten vechten voor hun positie", ging Van Gaal verder tegenover Voetbal international. "Schneiderlin en Schweinsteiger bijvoorbeeld met Daley Blind en Michael Carrick, terwijl Darmian dat moet doen met Antonio Valencia. Niemand is zeker van zijn plek".

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner