18.07.2015 19:42

Arsenal pakt het eerste prijsje van het seizoen

Arsenal wint de Asia Trophy 2015 en wordt gekroond in Singapore. De Gunners verslaan Everton in de finale met 3-1. (18-07-2015)
Arsenal wint de Asia Trophy 2015 en wordt gekroond in Singapore. De Gunners verslaan Everton in de finale met 3-1. (18-07-2015)

De prijzenkast van Arsenal krijgt een nieuwe indeling, aangezien de ploeg uit Londen zaterdag een nieuwe prijs pakte. De ploeg is bezig aan de voorbereiding op het nieuwe seizoen en speelde daarvoor op de Asia Trophy. In de finale werd competitiegenoot Everton met 3-1 verslagen.

Theo Walcott, Santi Cazorla en Mesut Özil brachten de Gunners op een ruime 3-0 voorsprong, voordat Ross Barkley nog iets terug wist te doen in de finale. De goal kwam echter te laat, waardoor Arsenal de zege pakte in een volgepakt National Stadium te Singapore.

Arsenal had in de halve finale al een selectieteam uit Indonesië met 4-0 verslagen, terwijl Everton via penalty's de finale wist te bereikt ten koste van Stoke City, dat ook uitkomt in de Premier League. Bij Arsenal was er in de finale vooral aandacht voor het officieuze debuut van Petr Čech. De goalie werd onlangs overgenomen van Chelsea en kreeg van trainer Arsène Wenger een kans in de voorbereiding.

Čech moet samen met Wojciech Szczęsny en David Ospina de strijd aangaan voor een plek onder de lat in de hoofdstad van Engeland. Arsenal eindigde vorig seizoen als derde in de Premier League en speelt daardoor in de groepsfase van de Champions League.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner