19.07.2015 10:11

Mata in 2014 op de hoogte van 'ander' United

In de winterstop van het seizoen 2013/2014 kwam Mata naar Manchester United. Hem werd toen verteld dat hij één van de eerste,  grote aankopen van een club met een vernieuwd inzicht zou worden. United voegde daad bij woord.

Mata werd voor een bedrag van ruim vijftig miljoen euro overgenomen van Chelsea en werd onder andere naar Manchester gelokt met verhalen over andere grote transfers, waarmee Manchester United weer voor de prijzen moest gaan spelen. 

Het seizoen daarna werd de portemonnee getrokken voor spelers als Luke Shaw, Rademel Falcao, Ander Herrera, Marcos Rojo, Ángel Di María en Daley Blind. "Ik wist dat de clubs zulk soort spelers aan ging trekken", vertelt Mata aan de BBC. "Ze vertelde me bij mijn aankomst dat ik heel belangrijk was, maar dat ik één van de eerste zou zijn", gaat de Spaanse middenvelder verder.

Louis van Gaal is de beheerder van de koopwoede in Manchester. Ook dit seizoen blijft de portemonnee niet in de achterzak. Zo werden in korte tijd Bastian Schweinsteiger, Matteo Darmian en Morgan Schneiderlin aangetrokken en was daarvoor Memphis Depay al gezwicht voor het Engelse geld. 

Mata beseft echter heel goed dat de vele aankopen geen garantie voor succes zijn. "We weten dat er nog steeds een heleboel werk aan de winkel is. Het gaat niet alleen om goede spelers kopen, het gaat om goed spelen en prijzen winnen."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner