26.07.2015 09:35

Manchester United wint oefenduel met Barça

Memphis Depay (l.) krijgt in de oefenwedstrijd tussen Manchester United en FC Barcelona te maken met Gerard Piqué. (25-07-2015)
Memphis Depay (l.) krijgt in de oefenwedstrijd tussen Manchester United en FC Barcelona te maken met Gerard Piqué. (25-07-2015)

Manchester United heeft voor de ogen van 70.000 fans een knappe prestatie neergezet door FC Barcelona, winnaar van de Champions League, met 3-1 te verslaan. De Amerikaanse oefentrip krijgt hierdoor, na twee eerdere overwinningen, nog meer glans.

Wayne Rooney opende met een kopbal al snel de score, waarna de Spaanse landskampioen alle zeilen bij moest zetten om iets terug te doen. Dit gebeurde via Luis Suárez, die het in deze oefenwedstrijd moest doen zonder zijn vaste partners in crime Lionel Messi en Neymar. De Uruguayaan raakte twee keer de paal, maar gescoord werd er niet meer voor rust.

Louis van Gaal wisselde na de pauze zijn volledige elftal, inclusief Memphis Depay, die in de basisopstelling begon, en zag dat zijn ploeg daarna uitliep. Jesse Lingard maakte de 2-0, Rafinha maakte het weer even spannend, maar Adnan Januzaj gooide de wedstrijd op slot met een treffer.

Het was niet de laatste topwedstrijd van Manchester United in de voorbereiding, aangezien de ploeg het donderdag opneemt tegen Paris Saint-Germain. De Franse landskampioen werd eerder deze week verslagen door Chelsea na penalty's.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner