31.07.2015 14:41

Robben klaar voor strijd om Duitse Supercup

Arjen Robben kan zaterdag met Bayern München in actie komen tijdens de strijd om de Duitse supercup. Volgens zijn trainer Pep Guardiola is de buitenspeler weer helemaal fit.

Robben liet onlangs een oefentrip van Bayern door China schieten wegens spierklachten. Hij scheurde aan het einde van het vorig seizoen en spiertje in zijn linkerkuit. Begin deze week keerde Robben bij Bayern terug op het trainingsveld en dezelfde dag gaf hij aan dat zijn herstel volgens plan verliep. Het meespelen van de sterspeler van de Duitse topclub in de strijd om de Supercup van zaterdag tegen bekerwinnaar VfL Wolfsburg was echter hoogst onzeker. Nu lijkt hij dus toch klaar voor die wedstrijd tussen de Duitse landskampioen en de winnaar van het bekertoernooi.

Door zijn blessure miste Robben onder meer het kwalificatieduel van het Nederlands elftal tegen Letland. Het herstel van Robben is een welkome meevaller voor de kersverse bondscoach Danny Blind. De opvolger van Guus Hiddink kan Robben goed gebruiken in de komende kwalificatieduels met IJsland en Turkije.

ANP/Voetbal.com

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner