01.08.2015 21:07

Stoke City-trainer spreekt lovend over Afellay

Ibrahim Afellay in actie tijdens de oefenwedstrijd van Stoke City tegen 1. FC Köln. (01-08-2015)
Ibrahim Afellay in actie tijdens de oefenwedstrijd van Stoke City tegen 1. FC Köln. (01-08-2015)

Mark Hughes is zeer tevreden over het optreden van Ibrahim Afellay tijdens het oefenduel van Stoke City met FC Köln. De Engelsen gingen weliswaar met 2-1 onderuit, maar de Nederlander liet een positieve indruk achter. Afellay stond als centrale middenvelder gepositioneerd.

"We zijn sowieso blij dat hij er is", zo citeert Voetbal International de oefenmeester van de Premier League-club. "Hij is iemand die de ploeg extra energie geeft, al moeten we ook zo eerlijk zijn om toe te geven dat hij de laatste tijd maar weinig heeft gespeeld."

Afellay stond centraal op het middenveld. "Ik denk dat hij op meerdere posities kan spelen, uiteraard ook op de flanken. Maar centraal op het middenveld heeft hij een belangrijke rol, daar houdt hij wel van. Ik vond dit een mooie kans om hem daar eens aan het werk te zien. Hij maakte op de training indruk, dus dit was het proberen waard."

"Hij oogde scherp, wilde continu de bal hebben en was een van de weinigen die zijn mannetje voorbij kwam. Eigenlijk zou hij halverwege naar de kant gaan, maar hij wilde langer spelen. Het zag er allemaal goed uit, dus lieten we hem nog even staan. Al met al was een uur meer dan genoeg, zo bouwt hij wat inhoud op in aanloop naar de competitie."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner