03.08.2015 10:28

Robben niet geblesseerd: "Dat is onzin!"

Arjen Robben is net iets sneller bij de bal dan zijn collega Robert Lewandowski. De Nederlander schiet hier vroeg in de tweede helft de 1-0 binnen tegen VfL Wolfsburg. (01-08-2015)
Arjen Robben is net iets sneller bij de bal dan zijn collega Robert Lewandowski. De Nederlander schiet hier vroeg in de tweede helft de 1-0 binnen tegen VfL Wolfsburg. (01-08-2015)

Arjen Robben is blij met zijn keuze om niet met Bayern München mee af te reizen naar China. Zijn ploeg had daar een oefentrip, maar Robben besloot om in Duitsland achter te blijven.

De reden van de afwezigheid van Robben zou een spierblessure zijn. De snelle aanvaller ontkent dat. "Ik heb in die week, waarin het team in China verbleef, gewoon keihard getraind. Die beslissing is goud waard geweest", zo noteert De Telegraaf de woorden van Robben. De Nederlander was egoïstisch en liet zijn eigen belang even voor gaan. "De trip van Bayern naar China met wedstrijden daar had natuurlijk een commercieel doel. Op dat moment moest ik gewoon aan mijzelf denken."

Robben was niet geblesseerd, hij trainde keihard. De aanvaller moest lachen om de verhalen die hij heeft gelezen. "Ik heb wel een hoop rare dingen gelezen. Ik zou in die periode geblesseerd zijn. Onzin! Dat was ik helemaal niet. Ik heb er alleen voor gekozen om aan de basis te werken en een heel goede opbouw te hebben voor de rest van het seizoen", zo legt hij zijn keuze uit. "Daar ga ik van profiteren. Ik heb in die week, waarin het team in China verbleef, gewoon keihard getraind. Daardoor kon ik goed aansluiten bij de groep. Nu ben ik goed en is het een kwestie van stabiliseren."

De keuze van Robben pakte goed uit. De aanvaller was fit genoeg om te starten tegen VfL Wolfsburg. In de Duitse Supercup was hij trefzeker. Voor Robben een moment van glorie, aangezien hij hard werkte aan zijn return. "In die week dat het team weg was, was het aan het groeien. Ik merkte dat het lijf zich stabiliseerde. Daarna heb ik een hele week met de groep vol mee kunnen trainen. Daarop volgde deze wedstrijd tegen Wolfsburg. Voor mij toch een goed moment, want we speelden niet tegen 'FC Bal op Dak' om erin te komen. Ik moest er meteen staan."

Overigens was het doelpunt van Robben niet goed genoeg voor de overwinning. Nicklas Bendtner maakte de 1-1 in de allerlaatste minuut. Strafschoppen moesten uitmaken wie de winnaar werd. Xabi Alonso miste namens Bayern de tweede penalty. Wolfsburg scoorde alle vijf penalty's, waardoor zij de Supercup wonnen.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner