08.08.2015 11:22

McClaren: "Dan heeft het mij sterker gemaakt"

Steve McClaren is van mening dat zijn geflopte avontuur als bondscoach van Engeland hem sterker heeft gemaakt. De oefenmeester wist in de periode daarna de Eredivisie te winnen met FC Twente en staat dit seizoen aan het roer bij Newcastle United. 

"De baan bij Engeland heeft mij niet kapotgemaakt, nou ja, bijna misschien, dus dan heeft het mij waarschijnlijk sterker gemaakt", vertelt de keuzeheer aan The Guardian. "Ik denk dat ik in het buitenland volwassener ben geworden. Misschien was ik te jong toen ik aan de klus bij Engeland begon."

"Het was, ja, vrij groot. Je staat aan de zijlijn, negentigduizend fans kijken over je schouder mee, een heel land kijkt via de televisie mee, de verantwoordelijk voor één hele voetbalnatie voel je op je schouders. Een land vol verwachtingen. Het is moeilijk te omschrijven, je zou het zelf mee moeten maken."

"Er is nergens meer druk dan bij de nationale ploeg van Engeland. Het was een heel land, maar eigenlijk is het tegenwoordig meer een religie. Maar bij die religie gaat het wel om 50.000 mensen op de tribune, fanaten. Het is als een religie voor hen en dat brengt enorm veel druk met zich mee. Ik denk niet dat je het bondscoachschap van Engeland kan vergelijken met een baan bij een club. Maar ik zit nu bij Newcastle en wil het hier goed doen."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner