08.08.2015 12:25

Martina: "In je loopbaan moet je geluk hebben"

Cuco Martina (l.) houdt Kelvin Leerdam van zich af tijdens het duel van Southampton in de derde voorronde van de Europa League met Vitesse. (06-08-2015)
Cuco Martina (l.) houdt Kelvin Leerdam van zich af tijdens het duel van Southampton in de derde voorronde van de Europa League met Vitesse. (06-08-2015)

Cuco Martina beseft dat zijn transfer naar Southampton voornamelijk met geluk te maken heeft gehad. Deze zomer maakte de rechtsback de overstap van FC Twente naar de Premier League-club. Een transfer die hij voornamelijk te danken heeft aan assistent-trainer Erwin Koeman.

"In je loopbaan moet je ook geluk hebben", vertelt Martina in gesprek met Metro. "En mij geluk is dat Erwin Koeman nu bij Southampton zit. Ik speelde voor het eerst betaald voetbal bij RBC Roosendaal. Toen die club failliet ging, kon ik gelukkig naar RKC waar ik Erwin heb leren kennen. Als hij hier niet had gezeten, had ik nu niet in de Premier League gespeeld."

Voor de verdediger is het een flinke stap vooruit vergeleken met de Eredivisie. "Het is flink aanpoten. Dusan Tadic met wie ik bij FC Twente heb gespeeld waarschuwde me al. Hij begon hier vorig jaar heel goed, maar zakte op een gegeven moment terug. Het programma, de fysieke arbeid die je moet leveren om aan te haken. Het is niet éen stapje harder lopen, maar wel drie."

Martina heeft het geluk dat er bij Southampton meer Nederlanders zitten. "Je hebt jongens om je heen die dezelfde taal spreken. Ik ga regelmatig uit eten met Jordy Clasie en Maarten Stekelenburg. Dusan helpt me veel buiten het veld, net zoals Graziano Pellè. Dat zijn jongens die als buitenlander in Nederland hebben gespeeld en die hetzelfde hebben meegemaakt wat Jordy en ik nu meemaken. Ze doen hun best om het ons naar de zin te maken en dat lukt ze heel goed. Ik voel me bij Southampton nu al op alle fronten thuis."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner