08.08.2015 20:40

Rood Chelsea opent seizoen met een gelijkspel

Landskampioen Chelsea is het seizoen niet optimaal begonnen. De club uit Londen speelde in de eerste speelronde een thuiswedstrijd tegen Swansea City, maar kwam niet verder dan een 2-2 gelijkspel. Thibaut Courtois kreeg kort na rust een rode kaart.

Toen de Belgische doelverdediger van het veld moest, stond het nog 2-1 in het voordeel van de thuisploeg. Oscar had Chelsea met een ietwat gelukkige vrije trap op een 1-0 voorsprong gezet, maar André Ayew maakte, op even gelukkige wijze, de gelijkmaker. Van dichtbij frommelde de nieuweling de bal achter Courtois.

Twee minuten later, na een half uur spelen, kwam de landskampioen echter alweer op een voorsprong. Wilian wilde een voorzet geven, maar legde de bal, via de voet van Federico Fernández, pardoes over goalie Łukasz Fabiański heen. De 2-1 betekende ook meteen de ruststand op Stamford Bridge.

Direct na rust ging het volledig mis voor Chelsea. Courtois kwam uit zijn doel om Bafetimbi Gomis, maar de goalie schopte de spits neer, waarop de Belg mocht vertrekken met een rode kaart en Swansea City de penalty mocht nemen. Gomis ging zelf achter de bal staan en faalde niet.