09.08.2015 18:59

Liverpool begint competitie met kleine zege

Met een doelpunt in de 86e minuut mag Liverpool sterspeler Coutinho op de blote knieën bedanken. De Braziliaan kreeg het in de Premier League-wedstrijd tegen Stoke City op zijn heupen vijf minuten voor tijd en scoorde op fantastische wijze de enige treffer van de wedstrijd.

Net over de middenlijn begon de Braziliaanse creatieveling aan zijn solo, waarbij hij meerdere tegenstanders simpel voorbij kwam. Vanaf ongeveer twintig meter haalde Coutinho vervolgens verwoestend hard uit, waarmee hij zijn ploeg de drie punten bezorgde.

Liverpool is nu één van de zes ploegen die de drie punten pakte in de openingswedstrijd van het seizoen. Eerder in speelronde één volgden Manchester United, Leicester City, Crystal Palace, West Ham United en Aston Villa. Bij Liverpool kregen nieuwelingen Nathaniel Clyne en Christian Benteke hun eerste basisplaats. Bij Stoke City speelde Erik Pieters alleen in de eerste helft mee, tijdens de theepauze werd hij gewisseld. Ook Marco van Ginkel en Ibrahim Afellay kregen een basisplaats bij de thuisploeg. Beide spelers debuteerden, Afellay speelde ook voor het eerst in de Premier League. Hij werd een kwartier voor tijd naar de kant gehaald, met een gele kaart op zak. Van Ginkel speelde de wedstrijd uit.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner