09.08.2015 19:29

Wenger baalt: "We zijn er nog niet helemaal"

Waar Arsenal vorige week nog knap de Community Shield wist te winnen door Chelsea te verslaan, ging het in de seizoensopening tegen West Ham United pijnlijk onderuit: 2-0. Trainer Arsène Wenger zag dat zijn ploeg gewoonweg niet goed genoeg was.

"We speelden niet overtuigend en dat werd afgestraft. We gaven twee doelpunten heel goedkoop weg", gaf de Fransman toe op de persconferentie na de wedstrijd. "Ik vond ons nerveus en gehaast. Ik kan moeilijk begrijpen waarom we zulke fouten maken met zoveel ervaring in het team. De concentratie en de organisatie waren zeker niet perfect."

Europees voetbal

Voor Arsenal leek de openingswedstrijd een kat in 't bakkie, aangezien West Ham United al enkele weken actief was in de voorrondes van de Europa League. Naast dat het een zware periode was voor de Hammers, bleek de ploeg ook niet opgewassen tegen Astra Giurgiu uit Roemenië. Wenger denkt echter dat de speeltijd die de tegenstander op de zondagmiddag al in de voeten had, een voordeel was.

"West Ham was door de kwalificaties voor de Europa League scherper dan wij en is gewoon verder op dit moment. Onze passing was te langzaam en fysiek zijn we er ook nog niet helemaal. Dit soort tegenslagen hoort erbij. Een succesvol seizoen gaat ook over omgaan met teleurstellingen en we moeten hier snel van herstellen."

De nederlaag is voor Wenger geen reden om direct de transfermarkt op te gaan. "We moeten na een nederlaag gewoon naar onszelf kijken en niet naar anderen. Ik kan alleen maar herhalen wat ik eerder heb gezegd. Als er zich een exceptionele speler aandient, doen we het en anders niet."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner