14.08.2015 22:27

Overtuigende competitiestart van Bayern

Bayern München is de jacht op een unieke vierde landstitel op rij begonnen met een overtuigende overwinning. De Duitse 'Rekordmeister' was vrijdag bij de competitiestart veel te sterk voor Hamburger SV: 5-0. Arjen Robben speelde ruim een uur, maar kwam niet tot scoren. Trainer Pep Guardiola haalde zijn vleugelspits, die het slot van vorig seizoen miste vanwege blessureleed, in de 65e minuut naar de kant.

Verdediger Mehdi Benatia maakte halverwege de eerste helft het eerste doelpunt van het seizoen. De Marokkaan werkte een vrije trap van Xabi Alonso met zijn schouder binnen.

Robert Lewandowski verdubbelde de voorsprong enkele minuten na rust, waarna Thomas Müller de score met twee doelpunten in amper vijf minuten tijd opvoerde naar 4-0. Vooral zijn eerste treffer, prachtig voorbereid door invaller Mario Götze en de Braziliaanse nieuweling Douglas Costa, was van grote schoonheid. Costa bekroonde zijn sterke debuut bij Bayern in de 87e minuut met een knal in de verre hoek (5-0).