15.08.2015 09:17

Koeman: "Ik ben niet de enige die pech heeft"

Southampton-trainer Ronald Koeman voorafgaand aan het duel met Vitesse in de derde voorronde van de Europa League. (06-08-2015)
Southampton-trainer Ronald Koeman voorafgaand aan het duel met Vitesse in de derde voorronde van de Europa League. (06-08-2015)

Ronald Koeman baalt als trainer van Southampton niet alleen van zijn eigen blessure, maar ook van die van Jordy Clasie. De zomeraankoop van de Premier League-club is enkele weken uitgeschakeld vanwege een enkelblessure. 

"Ik ben niet de enige die pech heeft. Ook voor Jordy Clasie is het jammer dat hij er een aantal weken uit ligt met zijn enkel", schrijft de hoofdtrainer in zijn column voor De Telegraaf. "Hij zal in de nabije toekomst absoluut van waarde zijn, maar moet nu eerst goed herstellen en fit worden." Clasie liep de kwetsuur afgelopen maandag op tijdens een wedstrijd van de beloften van Southampton.

"Het geeft eens te meer aan waarom je hier 24 gelijkwaardige spelers nodig hebt in je selectie. We spelen nu al een dubbel programma met de Europa League erbij, in september komt de League Cup er bovenop en in januari begint ook de FA Cup. Dan hebben we ook nog achttien internationals die in elke interlandperiode weg zijn."

Zelf zal Koeman het voorlopig ook rustig aan moeten doen. Hij kampt met een afgescheurde achillespees. "Deze week ben ik met Bartina samen terug naar Southampton gevlogen. Ik zit tot aan mijn knie in het gips en ben gewoon op het veld bij de training. Ik ben alleen niet zo mobiel. Ik loop op krukken en benut deze periode door wat meer met spelers individueel beelden te bespreken. Vanaf volgende week krijg ik een nieuwe laars om mijn voet."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner