15.08.2015 17:53

Hertha BSC wint ondanks rode kaart Beerens

Hertha BSC is met een overwinning begonnen aan het nieuwe seizoen in de Bundesliga. De ploeg uit Berlijn zegevierde bij FC Augsburg met 1-0. Oud-Feyenoorder Salomon Kalou maakte drie minuten na rust het enige doelpunt uit een strafschop. Roy Beerens kreeg in de 66e minuut zijn tweede gele kaart.

Hertha werd door Raul Bobadilla in het zadel geholpen. De Paraguayaan pakte in de blessuretijd van de eerste helft zijn tweede gele kaart, waardoor Augsburg met tien man verder moest. Ragnar Klavan (ex-AZ) bracht Augsburg nog meer schade toe door vlak na rust Kalou onderuit te halen in het strafschopgebied. De Ivoriaan verzilverde de penalty koelbloedig.

Vlak na de openingstreffer kreeg bij Hertha Beerens zijn eerste geel van de wedstrijd. Twaalf minuten later pakte de aanvaller al zijn tweede en mocht ook hij vertrekken. Met tien tegen tien werd er echter niet meer gescoord.