17.08.2015 15:30

Mourinho maakt einde aan speculaties

Chelsea-trainer José Mourinho heeft een einde gemaakt aan de speculaties rondom de toekomst van John Terry. De mandekker van de Londenaren blijft het vertrouwen houden van de Portugese oefenmeester.

Terry werd tijdens het duel Manchester City - Chelsea (3-0, red.) tijdens de rust gewisseld door Mourinho. "Hij is een speler die mijn volledige vertrouwen heeft, daar is geen enkele twijfel over", citeert De Telegraaf de coach van Chelsea. "Ik heb hem nog nooit gewisseld, terwijl andere managers hem niet eens selecteerden. Hij speelde niet of mensen dachten zelfs dat zijn loopbaan bij Chelsea over was."

"Dus als er iemand is die de vrijheid en het recht heeft om als manager dit soort beslissingen te nemen, dan ben ik dat. Want ik ben degene die hem de kans heeft gegeven om te zijn wat hij is, een fantastische speler en een fantastische aanvoerder. Ik wisselde hem om tactische redenen. Als je wisselt heb je soms gelijk en soms ook niet. Ik denk dat mijn gelijk in dit geval is bewezen, want wij controleerden de diepte van het spel en de counter."

"De tweede goal van Manchester City kwam uit een corner waarbij Vincent Kompany werd vrijgelaten door zijn bewaker. De derde goal komt uit balverlies van één speler in een gevaarlijke positie. Mijn beslissing bleek de juiste te zijn en John is de aanvoerder van Chelsea."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner