20.08.2015 09:01

Benschop geduldig: "Ik geef mezelf de tijd"

Charlison Benschop geeft zichzelf de tijd om zich in de basis te spelen bij Hannover 96. De Nederlandse aanvaller verruilde tijdens de huidige transferperiode Fortuna Düsseldorf uit de 2. Bundesliga voor Hannover 96.

"Ik voel me goed en ben fit, dat is het belangrijkste", vertelt Benschop aan Voetbal International. "Ik ben hier om mijn naam te vestigen in de Bundesliga, maar daar geef ik mezelf wel de tijd voor. Dat ik daarom nu tweede spits ben, zie ik niet als een probleem." Aankomend weekend speelt Hannover tegen Bayer Leverkusen. Benschop hoopt op eenzelfde scenario als afgelopen weekend. Hij viel in tegen Darmstadt en scoorde gelijk zijn eerste treffer in de Bundesliga. "Dat zou prachtig zijn."

Benschop heeft de concurrentiestrijd van Mevlüt Erdinç voorlopig verloren. Benschop hoopt echter dat Erdinç snel zal scoren. "Iedere spits staat onder druk. Ook Mevlüt. Maar ik hoop dat hij snel zijn eerste goal maakt. Dan is die druk eraf en dat is goed voor onze ploeg." Erdinç is net als Benschop nieuw bij Hannover 96. De spits kwam afgelopen zomer over van het Franse AS Saint-Étienne. 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner