22.08.2015 18:16

Bayern München ontsnapt bij Hoffenheim

Bayern München is zaterdag in de uitwedstrijd tegen Hoffenheim ontsnapt aan puntenverlies. Robert Lewandowski brak pas in de slotminuut het verzet van de dapper strijdende thuisclub (1-2).

Bayern stond nog maar met tien man op het veld toen de Pool scoorde. Jérôme Boateng moest een kwartier voor het einde met twee gele kaarten van het speelveld. Hij veroorzaakte met een handsbal ook een strafschop, die Eugen Polanski miste.

Het was sowieso niet de wedstrijd van Boateng. Hij speelde samen met zijn ploeggenoot David Alaba een negatieve hoofdrol bij de openingstreffer van Kevin Volland na al negen seconden. De aanvaller van Hoffenheim evenaarde het record van Karim Bellarabi (Bayer Leverkusen), die zich sinds vorig seizoen de maker van het snelste doelpunt ooit in de Bundesliga mocht noemen.

Leverkusen

Bayern München domineerde het uitduel en kwam nog voor rust door een treffer van Thomas Müller op gelijke hoogte. Na de tweede gele kaart voor Boateng en een gemiste strafschop van Polanski zorgde Lewandowski alsnog voor opluchting bij de kampioen. Arjen Robben speelde het eerste uur mee bij Bayern, dat de tweede competitiezege boekte.

Ook Bayer Leverkusen bleef zonder puntenverlies. De formatie won de uitwedstrijd bij Hannover 96 (0-1), dankzij een treffer van Hakan Calhanoglu. Borussia Dortmund en FC Ingolstadt 04 kunnen zich zondag nog naast beide koplopers op de ranglijst nestelen. Zij ontmoeten elkaar in het kleine stadion van de gepromoveerde club.

Schalke

Klaas Jan Huntelaar stelde teleur met Schalke 04. De spits, snel hersteld van een voetblessure, speelde met zijn ploeg gelijk tegen Darmstadt (1-1). Konstantin Rausch bracht de nieuwkomer op het hoogste Duitse niveau verrassend op voorsprong. Julian Draxler, die zich mag verheugen op belangstelling van Juventus, tekende voor de gelijkmaker.

Paul Verhaegh speelde gelijk met FC Augsburg bij Eintracht Frankrfurt (1-1). De rechtsback, opgenomen in de voorselectie van het Nederlands elftal, kreeg een gele kaart. Bas Dost kwam met VfL Wolfsburg niet verder dan een gelijkspel bij FC Köln (1-1). De Nederlander kwam niet tot scoren.

ANP

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner