24.08.2015 23:05

Arsenal en Liverpool scoren niet in topper

Petr Čech (l.) doet er alles aan om geen tegendoelpunt te hoeven incasseren. Christian Benteke van Liverpool staat in de buurt, maar komt niet aan de bal. (24-08-2015)

Een enerverende kraker tussen Arsenal en Liverpool is maandagavond doelpuntloos geëindigd. Liverpool had in de eerste helft de beste kansen, maar mocht van geluk spreken dat Arsenal een uitstekende tweede helft niet bekroonde (0-0).

In een heerlijke eerste helft was het Liverpool dat driemaal enorm dichtbij de openingstreffer was. Philippe Coutinho was de man met de meeste pech. De lichtvoetige Braziliaan schoot eerst op de lat na een lage voorzet van miljoenenaankoop Christian Benteke en pegelde de bal kort voor de theepauze op de paal nadat hij Héctor Bellerin het bos in had gestuurd. Ook Benteke had een megakans op de 0-1, maar de Belgische spits stuitte van dichtbij op de geweldig keepende Petr Čech.

Arsenal, dat een onzekere en onzorgvuldige indruk maakte zonder centrumverdedigers Per Mertesacker en Laurent Koscielny, wist daarentegen wel te scoren. Bij een geweldige pass van Santi Cazorla zou de afmakende Aaron Ramsey echter buitenspel hebben gestaan. De ploeg van trainer Arsène Wenger draaide in de tweede helft de rollen volledig om. Waar het elftal in de eerste helft van geluk mocht spreken dat het niet op achterstand kwam, was het in de tweede helft fases lang eenrichtingsverkeer richting het doel van Liverpool. Alexis Sánchez raakte na een mooie aanval de buitenkant van de paal, terwijl Olivier Giroud uit de draai van dichtbij stuitte op Simon Mignolet.

Liverpool wist op haar beurt in de tweede helft amper iets te creëeren. Op een schotkans voor Coutinho en een penaltyclaim van Benteke na, slaagden The Reds er niet in om nog potten te breken. De ploeg mocht van geluk spreken dat Martin Škrtel de bal in de slotfase niet in eigen doel gleed toen hij invaller Theo Walcott van scoren afhield. Diep in de blessuretijd kreeg een andere aanvaller. Alex Oxlade-Chamberlain nog een laatste schietkans, maar de Engelsman stuitte in de hoek op Mignolet, die samen met collega-doelman Čech de grote uitblnker was. Door het optreden van beide sluitposten bleef het na ruim negentig minuten bij 0-0.

Door: Joey Knobben