27.08.2015 14:59

Update: VfL Wolfsburg ontkent deal met City

De Duitse media weten het zeker: Kevin De Bruyne vertrekt aan het einde van de zomerse transferperiode tóch naar Manchester City. Naar verluidt ontvang VfL Wolfsburg maar liefst 75 miljoen euro voor de Rode Duivel.

Al weken wordt De Bruyne in verband gebracht met Manchester City, maar zowel De Bruyne als Wolfsburg bleven een transfer ontkennen. De vlag hangt er nu aanzienlijk anders bij, want de Duitse pers verwacht dat De Bruyne naar alle waarschijnlijkheid donderdag officieel speler van Manchester City is.

De Bruyne is niet onbekend met de Premier League, want drie jaar geleden streek hij al neer in Engeland. Toen werd de Belg door Chelsea overgenomen van KRC Genk. In Londen verloor De Bruyne de hevige concurrentiestrijd. Na een verhuurperiode aan Werder Bremen verkocht Chelsea hem aan VfL Wolfsburg. Daar groeide hij vorig seizoen uit tot beste speler van de Bundesliga.

Update: VfL Wolfsburg ontkent akkoord met City [14.59 uur, 27-08-2015]

De Duitse pers is voorbarig geweest met het melden van de overgang van Kevin De Bruyne. De Belg zou al op weg zijn naar Manchester City, maar zijn huidige club ontkent dat het al akkoord is met de Engelse ploeg.

Op een persconferentie liet technisch directeur Klaus Allofs dit weten. "Het lijkt erop dat sommige mensen sneller gaan dan de gebeurtenissen zelf'. We hebben nog geen akkoord met Manchester City", is Allofs duidelijk. De kapitaalkrachtige club zou VfL Wolfsburg hebben gepaaid met een bod van 75 miljoen euro en de directeur laat dan ook doorschemeren dat er best wel een akkoord bereikt kan worden. Dan moeten wel alle partijen gelukkig zijn met de overeenkomst. 

"We willen deze deal niet ten koste van alles laten doorgaan. We proberen te voldoen aan de wensen van de speler, maar bij een transfer waarbij louter winnaars zijn, moet ook rekening worden gehouden met de belangen van Wolfsburg. Als het ons niet aan staat, blijft Kevin dit seizoen gewoon in Wolfsburg."

De Bruyne werd op jonge leeftijd uit België weggeplukt door Chelsea, maar daar wist de middenvelder niet door te breken. Vorig seizoen speelde de creatieveling echter een geweldig seizoen in de Bundesliga, waardoor Manchester City hem een tweede kans in de Premier League wil gunnen. 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner