27.08.2015 13:59

Jonge Liverpudlian doet het goed in Engeland

Liverpool verraste voor het begin van het huidige seizoen met het aantrekken van de onervaren Joe Gomez. De verdediger werd overgenomen van Charlton Athletic en leek voor de toekomst gehaald te zijn, maar de achttienjarige mandekker verrast vriend en vijand met zijn goede spel.

Gomez debuteerde voor Liverpool in de Premier League, maar miste inmiddels nog geen minuut op het hoogste niveau in Engeland. De speeltijd die hij krijgt zet hij om in puike statistieken, zo blijkt uit een schema van Opta. Na drie gespeelde wedstrijden staat de achttienjarige Gomez op veel lijstjes bovenaan.

Zo won de speler van Liverpool de meeste tackles en wist hij veel ballen te onderscheppen. Zo staat Gomez met deze statistieken boven bijvoorbeeld Luke Shaw (Manchester United) en Aleksandar Kolarov (Manchester City). Voordat Gomez naar Liverpool vertrok, speelde hij nog geen dertig wedstrijden voor Charlton Athletic. Hij kwam tot 21 wedstrijden in de Championship. Bekijk hieronder de statistieken van de jonge verdediger, die in zijn eerste drie wedstrijden overigens ook drie gele kaarten pakte.

Liverpool verloor in het huidige seizoen nog geen wedstrijd, maar wist aan de andere kant ook nog maar twee keer te scoren. Er werd met 1-0 gewonnen van Stoke City en promovendus Bournemouth, terwijl de kraker tegen Arsenal in een doelpuntloos gelijkspel eindigde. Hiermee staat Liverpool nu op een gedeelde derde plek.

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner