29.08.2015 09:59

Dost is tevreden: "Het was een goede goal"

Bas Dost was vrijdagavond weer eens belangrijk voor VfL Wolfsburg. De Nederlandse spits scoorde de openingstreffer in de competitiewedstrijd tegen Schalke 04. Het betekende zijn dertigste doelpunt in de Bundesliga.

"In de Duitse competitie krijg je niet twee of drie kansen, daar moet het bij de eerste kans direct raak zijn", weet de goaltjesdief inmiddels. De oud-spits van onder andere Heracles Almelo en sc Heerenveen kijkt op de clubwebsite van VfL Wolfsburg terug op zijn doelpunt. "Na een goede voorzet maakte ik het goed af, het was een goede goal."

Voor VfL Wolfsburg was de 3-0 overwinning op Schalke 04 het ideale antwoord op verhalen in de media. "Er is veel gezegd en geschreven over dat we niet goed speelden en dat er misschien nog spelers weg zouden gaan. Het is klasse hoe we daarop hebben gereageerd", vindt Dost, die zag dat zijn ploeg Schalke 04 overklaste. 

"We speelden tegen een team dat niet slecht is, maar wij hebben gedomineerd en terecht gewonnen. Zij hebben geen kans gehad." VfL Wolfsburg werd deze week in de Champions League gekoppeld aan PSV. De Duitsers zitten in een groep met de Nederlanders, Manchester United en CSKA Moskou.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner