29.08.2015 15:36

Fris Arsenal langs spijkerhard Newcastle: 0-1

Arsenal pakt de leiding tegen tien man van Newcastle United, via aanvaller Alex Oxlade-Chamberlain (l.). De aanvaller viert zijn doelpunt, maar de treffer komt op naam van Fabricio Coloccini, die de bal achter zijn eigen doelman werkt. (29-08-2015)
Arsenal pakt de leiding tegen tien man van Newcastle United, via aanvaller Alex Oxlade-Chamberlain (l.). De aanvaller viert zijn doelpunt, maar de treffer komt op naam van Fabricio Coloccini, die de bal achter zijn eigen doelman werkt. (29-08-2015)

Newcastle United moet na vier wedstrijden in de Premier League nog steeds wachten op de eerste overwinning. In eigen huis ging het tegen een sterk Arsenal met 0-1 onderuit, nadat Aleksandar Mitrović vroeg rood pakte.

De sfeer op St James' Park was Engels en zo werd er ook gevoetbald. Waar Arsenal het snelle aanvalsspel hanteerde, begon Newcastle United kei- en keihard aan het duel. Dit resulteerde in drie kaarten binnen twintig minuten, waarvan één rode. Aleksandar Mitrović plantte zijn gestrekte been op de enkel van Francis Coquelin en mocht direct vertrekken. Arsenal ging vrolijk door met de aanvallende intenties, maar had met Theo Walcott een onbedoelde stoorzender. De aanvaller kreeg twee grote kansen om de score te openen, maar stuitte eerst op Tim Krul, terwijl hij bij zijn tweede kans de bal niet lekker raakte in de rebound, waardoor hij van dichtbij over schoot.

In de tweede helft lukte het Arsenal al snel om de score te openen. Tim Krul, die een ijzersterke wedstrijd keepte, kon zijn ploeg nog op de been houden bij een schot vanaf de zestien, maar in de rebound werd hij geklopt door een combinatie van de schietende Alex Oxlade-Chamberlain en Fabricio Coloccini, die de inzet aanraakte en zo in eigen doel werkte.

Het lukte Newcastle United na de tegentreffer niet om van de eigen goal af te komen, maar de ploeg mocht Krul bedanken dat het niet op een snelle 0-2 achterstand kwam te staan. De goalie keerde van dichtbij een schot van Alexis en hield ook een pegel van Santi Cazorla uit zijn doel. Een kwartier voor tijd gooide Newcastle United de originele tactiek overboord, door Vurnon Anita naar de kant te halen en spits Ayoze Pérez in te brengen. De verdediging van Arsenal werd echter niet in de problemen gebracht, waardoor de drie punten mee naar Londen gaan.

Voor Arsenal komt de zege op het juiste moment, aangezien de ploeg nog maar vier punten bij elkaar voetbalde in de eerste drie competitiewedstrijden. Newcastle United zet de dramatische reeks in de Premier League voort en moet zelfs vrezen voor een plek als hekkensluiter in de Engelse competitie.

Door: Jos Boesveld

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner