29.08.2015 17:54

Castaignos belangrijk voor Frankfurt

Luc Castaignos heeft zijn eerste twee treffers in de Duitse competitie gemaakt voor Eintracht Frankfurt. De Nederlander maakte tegen VfB Stuttgart de 1-2 en de 1-4 en bepaalde daarmee de eindstand. Hij versierde bovendien een strafschop voor zijn nieuwe ploeg.

In de tweede helft stoomde de Nederlander op in het strafschopgebied, waarna oud-PSV-doelman Przemyslaw Tyton hem neerhaalde. Het kwam de keeper op rood te staan en de Zwitser Haris Seferovic verzilverde de strafschop. De Tsjech Adam Hlousek opende de score al vroeg met een eigen goal. De Duitser Daniel Divadi bracht Stuttgart nog langszij, maar het bleek niet genoeg. De ploeg staat daardoor stijf onder aan in de competitie met drie nederlagen.

Ook Hamburger SV ging zaterdag opnieuw onderuit tegen FC Köln. De Bosnische verdediger Emir Spahic gaf tien minuten voor tijd een strafschop weg en kreeg rood. Anthony Modeste schoot vanaf elf meter raak en bepaalde de eindstand op 2-1.