29.08.2015 21:52

Bayern München blijft foutloos, Robben scoort

Bayern München heeft ook na de derde competitiewedstrijd een honderd procent score in de Bundesliga. Der Rekordmeister won de op papier lastige thuiswedstrijd tegen Bayer Leverkusen uiteindelijk gemakkelijk: 3-0.

Thomas Müller (foto) was de grote man aan Beierse zijde. De Duitser opende de score in de eerste helft en wist vervolgens na een uur spelen ook de 2-0 te maken. Müller maakte zijn tweede van de avond vanaf de stip. Tien minuten later mocht Bayern München weer aanleggen vanaf elf meter. Ditmaal ging Arjen Robben achter de bal staan en de Nederlander faalde niet. 

De kersverse aanvoerder van het Nederlands elftal liet bij het penaltymoment zien over de juiste kwaliteiten te beschikken om de aanvoerdersband van Oranje te dragen. Robben was blijkbaar de aangewezen man om de strafschop te nemen, maar nieuweling Arturo Vidal had ook wel interesse in het buitenkansje en eigende zich de bal toe. Robben liet dit echter niet gebeuren, praatte in op de Chileen en nam de strafschop uiteindelijk zelf. Hierdoor heeft Robben zijn scoreboekje in het nieuwe seizoen van de Bundesliga geopend.

Bayern München heeft nu negen punten uit drie wedstrijden en kan alleen nog worden bijgehaald door Borussia Dortmund, dat zondagmiddag in actie komt.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner