30.08.2015 16:55

Tadić en Pellè bezorgen Southampton winst

Graziano Pèlle en Dušan Tadić hebben Southampton zondag de eerste overwinning van het seizoen bezorgd in de Premier League. De oud-eredivisionisten beslisten het duel met Norwich City: 3-0.

De ploeg van Ronald Koeman startte met doelman Maarten Stekelenburg onder de lat. Stekelenburg hield zijn doel schoon en zag hoe na ruim een half uur spelen Steven Whittaker van Norwich zijn tweede gele kaart pakte. Tegen tien man wist Pèlle vlak voor rust op aangeven van Sadio Mané de score te openen. Mané gaf in de tweede helft opnieuw een assist op Tadić, die vier minuten later ook de 3-0 maakte.

Dankzij de dadenkracht van de oud-spelers van Feyenoord en FC Twente staat Southampton weer keurig in de Britse middenmoot. Tot nu toe had Koeman twee keer gelijkgespeeld en één keer verloren met zijn equipe.