31.08.2015 21:46

Transfermarkt draait op creditcard Van Gaal

Na weken van onderhandelingen komt er maandag in bijna heel Europa om middernacht een einde aan de zomerse transferperiode. Voetbalclubs smeten met miljoenen, gaven fans hoop en staken concurrenten de loef af. Manchester United was bij veel van de grote zomertransfers betrokken. Louis van Gaal zag een horde spelers vertrekken, maar legde ook vele miljoenen euro's op tafel om zijn selectie op peil te brengen.

United was voor de zomer niet altijd imponerend en dus moest er worden opgeschoond in Manchester. Angel Di Maria verkaste voor een slordige 63 miljoen euro naar Paris Saint-Germain. De voor een vermogen gehuurde Radamel Falcao mocht terug naar AS Monaco, maar werd direct weer uitgeleend aan Chelsea. Robin van Persie koos voor een nieuw avontuur bij Fenerbahçe. Adnan Januzaj en Javier Hernandez verlieten United maandag ook nog.

Een grote transfer waar United veel geld aan overhoudt moet nog worden afgerond. Naar verluidt gaat doelman David de Gea naar Real Madrid. De Spaanse krant Marca meldde dat United zo'n 30 tot 35 miljoen euro voor hem krijgt, plus doelman Keylor Navas. De overgang van Jasper Cillessen naar Manchester lijkt daardoor van de baan. Van Gaal haalde namelijk ook al Sergio Romero (ex-AZ) op bij Sampdoria. De Argentijn was transfervrij.

Memphis

Romero kostte Van Gaal dus vrijwel niets, maar voor andere spelers kreeg hij een creditcard met onbeperkte limiet. Voor Memphis Depay van PSV betaalt hij de Eindhovenaren een bedrag dat op kan lopen tot zo'n dertig miljoen euro. Bastian Schweinsteiger werd voor twintig miljoen overgenomen van Bayern München, dat bij Juventus in Arturo Vidal een opvolger vond. Ook Matteo Darmian en Morgan Schneiderlin streken voor veel geld neer op Old Trafford.

Stadgenoot Manchester City spendeerde het grootste bedrag aan één speler: 75 miljoen euro voor Kevin De Bruyne van VfL Wolfsburg. Ook voor Raheem Sterling werd een lieve duit betaald. Nicolas Otamendi en Fabian Delph waren eveneens aanslagen op de portemonnee van City. De Engelse clubs kunnen ook dinsdag nog shoppen, aangezien de markt daar dan pas sluit.

Buiten de clubs uit Manchester werd er ook genoeg verhandeld. Barcelona haalde Aleix Vidal en Arda Turan, terwijl die pas vanaf januari mogen spelen door een straf voor Barça. Real Madrid liet clubicoon Iker Casillas vertrekken naar FC Porto. Enfant terrible Mario Balotelli vond voor de tweede keer onderdak bij AC Milan, waar hij zich als een nette jongen moet gedragen, anders kan hij zo weer vertrekken.

ANP

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner