04.09.2015 11:43

Pedro: "Valdés heeft United niet afgeraden"

Pedro werd in de zomerse transferperiode lange tijd met Manchester United in verband gebracht, maar de Spanjaard tekende tien dagen voor het sluiten van de transfermarkt bij concurrent Chelsea FC. De kleine buitenspeler zegt dat de situatie van Victor Valdés bij The Red Devils zijn beslissing niet heeft beïnvloed.

"Het klopt dat ik er niet van hou als mijn collega's zo behandeld worden. Zeker als het om Victor gaat, die altijd een voorbeeld is geweest als teamgenoot en professional. Ik denk niet dat het eerlijk voor hem is, maar het heeft mijn beslissing niet beïnvloed. Manchester United nam de stap niet, het duurde te lang. Chelsea was een stuk slagvaardiger", zegt Pedro tegen Marca.

"Ik heb veel met Victor gesproken. Hij vertelde me dat Manchester United een goed team en een geweldige aanhang heeft, maar dat zijn enige probleem de situatie met de coach was", vervolgt de ex-speler van FC Barcelona. "Maar Victor heeft mij absoluut niet afgeraden om bij Manchester United te tekenen. Hij sprak goed over de club. Het is een geweldige club, maar ik ben ervan overtuigd dat ik de juiste keuze heb gemaakt door bij Chelsea te tekenen."

Pedro had voor hij bij Chelsea FC tekende een belangrijk gesprek met trainer José Mourinho. "Hij zei veel dingen die mij bevielen. Dat, in combinatie met de mogelijkheid om in Londen te wonen, was voor mij doorslaggevend."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner