04.09.2015 15:53

Monreal: "Ik ben op fysiek vlak verbeterd"

Nacho Monreal kwam in januari 2013 over van Málaga CF en heeft zich bij Arsenal snel ontwikkeld tot basisspeler. Op de clubwebsite van The Gunners legt hij uit waar hij aan zijn beginperiode in Engeland aan moest wennen.

"Ik heb altijd gezegd dat hier andere type voetballers zijn. In Spanje wordt meer gefocust op tactiek, techniek en positionering, waar het in Engeland fysieker is", aldus Monreal. "De fans houden van het box-to-box-spel en de lopende spelers. Ik denk dat ik op fysiek vlak verbeterd ben, want ik moest wennen aan het Engelse voetbal. Ik ben zeker beter geworden in dat opzicht."

"De Premier League is een van de meest populaire competities ter wereld. In Spanje volgt bijna iedereen de Premier League, want het is erg vermakelijk voor de kijker", vervolgt de 16-voudig international. De linksback speelde tijdens de Confederations Cup in 2013 zijn laatste interland voor de Spanje. "Er zijn veel stafleden van het Spaanse nationale team die Engelse wedstrijden bekijken en bezoeken, dus ik denk niet dat het invloed heeft op mijn kans om opgeroepen te worden."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner