08.09.2015 11:49

Baines steunt gewilde ploeggenoot Stones

John Stones zag afgelopen zomer een transfer naar Chelsea afketsen. Zijn club Everton wees keer op keer een flinke smak geld van Chelsea af voor de jonge verdediger. Leighton Baines zag dat zijn ploeggenoot het moeilijk had.

"De transfermarkt is een stukje entertainment voor mensen die het op een afstandje volgen, maar om eerlijk te zijn helpt het niemand binnen de voetbalwereld", zegt Baines op de clubsite van 'The Toffees'. "We hebben zelf kunnen zien hoe het is gegaan bij John (Stones, red.). We zijn blij dat de club hem niet heeft laten gaan. Maar ik heb met mijn eigen ogen kunnen zien hoe moeilijk John het de afgelopen periode heeft gehad."

"Hij is nog steeds een jonge jongen", vervolgt de linksback van Everton. Stones zou zelfs een transferverzoek hebben ingediend. Baines denkt dat de buitenwereld niet helemaal weet hoe het allemaal in zijn werking is gegaan. "Ik denk dat het een misvatting is, zeker wanneer een speler een transferverzoek indient. Het is niet zo dat hij daarna even lekker is gaan golfen of zo. Het is echt ontzettend moeilijk."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner