11.09.2015 22:37

HSV haalt uit bij Borussia Mönchengladbach

Hamburger SV heeft vrijdag een knappe overwinning geboekt in de Bundesliga. De ploeg van trainer Bruno Labbadia bracht het dolende Borussia Mönchengladbach de vierde nederlaag op rij toe: 0-3.

Pierre-Michel Lasogga zette HSV al voor rust op een voorsprong van 2-0, in de tweede helft maakte Nicolai Müller het leed voor de thuisclub nog erger. HSV heeft het al twee seizoenen op rij erg lastig in de Bundesliga en wist in de voorgaande twee seizoenen met geluk te ontsnappen aan degradatie. Inmiddels staat de club bovenaan in de middenmoot.

Borussia Mönchengladbach eindigde vorig jaar als derde in de Bundesliga en speelt daarom dit seizoen in de Champions League. De club van verdediger Roel Brouwers beleeft echter een dramatische start in de Bundesliga, met vier nederlagen op rij. Brouwers werd vrijdag tegen HSV kort na rust gewisseld door trainer Lucien Favre.