12.09.2015 15:19

Kritiek op werkwijze Van Gaal: "Niet normaal"

Louis van Gaal krijgt de wind weer van voren in Engeland. De trainer heeft er in de Engelse pers van langs gekregen van Louis Saha, oud-spits van Manchester United.

De Nederlandse oefenmeester zou slecht omgaan met zijn spelers, zo stelt Saha. Zo mogen de voetballers niet aan hun ontbijt beginnen zolang Van Gaal nog niet zit. Een slechte zaak, zo vindt de Fransman. "Zulke regels zijn niet normaal. Misschien is het een manier om respect te winnen, maar zó gaat dat niet werken." 

"Dit is van de oude stempel. Als ik speler van United was, zou ik het niet leuk vinden. Ik zou het gevoel hebben dat hij me niet voor vol aan ziet. Van Gaal moet me niet behandelen als een baby", liet de oud-aanvaller weten aan The Daily Mail.

Sir Alex Ferguson ging hier volgens Saha een stuk beter mee om. "Hij gaf iedereen dezelfde behandeling, of je nu Darren Fletcher, Wayne Rooney of Cristiano Ronaldo heette. Iedereen respecteerde dat en wist zich te gedragen. Te laat komen was uit den boze, dan lag je eruit. Zo simpel was het."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner