13.09.2015 10:44

Tottenham Hotspur breekt met Adebayor

Emmanuel Adebayor is per direct een transfervrije speler. Tottenham Hotspur heeft in overleg met de aanvaller het contract ontbonden. Adebayor stond nog tot aan het einde van dit seizoen onder contract bij de Spurs, maar kan dus op zoek naar een nieuwe werkgever.

Adebayor kreeg dit seizoen al geen speeltijd en dit leek het resterende voetbaljaar zo te blijven. Daarom besloot Tottenham Hotspur om het contract van de Togolees te ontbinden. De spits speelde vorig seizoen ook maar dertien competitiewedstrijden, waarin hij twee keer tot scoren kwam.

Omdat Adebayor nu een transfervrije speler is, kan hij buiten de transfermarkt om op zoek naar een nieuwe werkgever. De aanvalsleider heeft de schijn echter tegen, aangezien hij zich bij het nationale elftal van Togo onmogelijk heeft gemaakt. Volgens de bondscoach van het land had Adebayor sterallures en wilde hij zelf bepalen welke interlands hij wel speelde, en welke niet. 

De 31-jarige spits kwam in zijn carrière tot ruim vierhonderd wedstrijden, waarvan hij de meeste duels speelde in de Premier League. Zijn succesvolste periode kende hij bij Arsenal, waarna hij een transfer naar Manchester City verdiende. Hij speelde ook nog op een blauwe maandag voor Real Madrid.

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner