13.09.2015 19:38

Huntelaar maakt winnende goal voor Schalke

Klaas Jan Huntelaar miste een strafschop tegen 1. FSV Mainz 05, maar na een uur spelen zorgt hij namens Schalke 04 voor de 2-1. (13-09-2015)

Klaas Jan Huntelaar heeft FC Schalke 04 zondag de overwinning op 1. FSV Mainz 05 bezorgd. De Nederlandse spits maakte na een uur spelen de 2-1, wat na negentig minuten het winnende doelpunt bleek te zijn.

De wedstrijd begon echter niet goed voor Huntelaar. Schalke 04 kreeg al na vier minuten spelen een strafschop en de aanvoerder van de club uit Gelsenkirchen mocht aanleggen. Huntelaar plaatste de bal in de rechterhoek, maar doelman Loris Karius redde.

Schalke 04 kwam in de eerste helft alsnog op voorsprong door een kopgoal van Joel Matip. Yunus Malli zorgde voor de 1-1, maar Huntelaar maakte dat doelpunt in de tweede helft ongedaan.

Die Königsblauen staan door de overwinning op de vijfde plaats in de Bundesliga. De achterstand op koplopers Borussia Dortmund en Bayern München bedraagt vijf punten.