15.09.2015 13:41

Xavi: "De aanpak Van Gaal werkt positief"

Xavi Hernández debuteerde ooit bij FC Barcelona onder Louis van Gaal. De Spaanse voetballer kent de trainer goed en denkt daarom dat het ook goed komt met Manchester United.

In een interview met Marca laat hij weten dat Louis van Gaal precies weet wat hij doet. Voor Xavi werkte dat positief. "De ene dag kon hij me ten overstaan van de hele spelersgroep compleet vernederen, de volgende dag noemde hij me ineens de nieuwe Zinedine Zidane. Zo is hij", legt hij uit. Xavi denkt daarom dat Manchester United zich uiteindelijk weer in de top van Engeland zal bevinden. "Op de lange termijn werkt die aanpak positief, dat weet ik zeker. Ik hou daarvan. Je kunt op hem vertrouwen, wat niet wil zeggen dat Van Gaal nooit fouten maakt."

Voor Xavi is Louis van Gaal een bijzondere trainer. Toen de Nederlander naar Barcelona kwam mocht Xavi debuteren. "Ik zal me hem altijd blijven herinneren, om goede redenen", aldus het clubicoon van de Catalanen die in één zin samenvat hoe Van Gaal is. "Hij is erg direct in zijn benadering."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner