19.09.2015 15:40

Chelsea pakt zege tegen negental van Arsenal

Chelsea heeft zaterdagmiddag de kraker tegen Arsenal met 2-0 gewonnen. De Gunners speelden op Stamford Bridge een helft met tien man en voltooiden de wedstrijd uiteindelijk zelfs met acht veldspelers. Gabriel Paulista kreeg vlak voor rust direct rood, terwijl Santi Cazorla tien minuten voor tijd mocht inrukken met twee gele kaarten achter zijn naam.

Schoten op doel waren na 45 minuten op één hand te tellen. Arsenal en Chelsea hielden elkaar prima in evenwicht op Stamford Bridge, waar Pedro de grootste kans in de eerste helft kreeg. De Spanjaard ontving na een goede loopactie een perfecte pass van landgenoot Cesc Fàbregas, maar de aanname van Pedro was niet goed, waardoor Petr Čech op kon pikken. Vlak voor rust sloeg de vlam in de pan. Diego Costa werd handtastelijk in een fysiek duel met Laurent Koscielny en Gabriel Paulista kwam na dat moment verhaal halen. De Brazilianen kregen het met elkaar aan de stok, waarna het moment werd afgedaan met twee gele kaarten door scheidsrechter Mike Dean. Gabriel Paulista liet zich echter provoceren, stapte achterwaarts op de voet van Diego Costa en kreeg een directe rode kaart. De ruststand bleef 0-0, maar op het veld was de score 11-10 in het voordeel van Chelsea.

Voor Arsenal was het de tweede keer op rij dat het een tweede helft met tien man startte. Tegen Dinamo Zagreb in de Champions League kreeg Olivier Giroud twee gele kaarten in het eerste bedrijf. Arsène Wenger bracht met Calum Chambers een nieuwe verdediger in het veld, om het gat dat Gabriel Paulista achterliet op te vullen. Chelsea profiteerde echter optimaal van het mannetje meer op het veld. Cesc Fàbregas legde een vrije trap prachtig bij de tweede paal en daar werd Kurt Zouma volledig vrijgelaten. De Franse verdediger kopte een kleine tien minuten in de tweede helft raak in de korte hoek en zette Chelsea op een 1-0 voorsprong.

Met tien man kon Arsenal maar bar weinig uitrichten tegen Chelsea, dat de aanval bleef zoeken, maar de finesse miste om het Arsenal echt moeilijk te maken. Na een uur spelen kreeg Alexis zomaar de kans op de gelijkmaker, maar van dichtbij schoot de Chileen hard en onbeheerst over. Net op het moment dat Arsenal begon aan een wanhoopspoging, beging Santi Cazorla een domme overtreding. De Spanjaard gleed, raakte Cesc Fàbregas en kreeg zijn tweede gele kaart van de wedstrijd. Hierdoor kon Chelsea de wedstrijd rustig uitspelen en de drie punten aan het seizoentotaal toevoegen. Vlak voor tijd maakte Eden Hazard de overwinning nog iets ruimer, door uit een rommelige situatie de trekker over te halen.

Door de overwinning komt Chelsea van die bizarre zeventiende plaats in de Premier League af, maar de achterstand op koploper Manchester City, dat een wedstrijd minder speelde, bedraagt nog acht punten. Arsenal zal moeten wachten op de resultaten van andere ploegen, maar het is na de nederlaag niet meer dan logisch dat de Gunners uit de subtop van de Premier League verdwijnen.

Door: Jos Boesveld