24.09.2015 14:25

Krul wil 'echte mannen' zien bij Newcastle

Tim Krul van Newcastle United ziet de bal in de goal gaan door slecht uitverdedigen. (03-04-2015)
Tim Krul van Newcastle United ziet de bal in de goal gaan door slecht uitverdedigen. (03-04-2015)

Doelman Tim Krul wil na een dramatische seizoensstart dat zijn ploeggenoten van Newcastle United laten zien dat ze beter kunnen dan in de eerste zes wedstrijden.

Daarin haalde de ploeg slechts twee punten en scoorde drie keer. Woensdag werd de ploeg bovendien in eigen huis uitgeschakeld in de League Cup door Sheffield Wednesday, een middenmoter uit het Championship (tweede niveau).

"We moeten nu laten zien dat we echte mannen zijn", zei Krul op de clubwebsite. "We moeten nu groeien. Iedereen moet zich afvragen of hij de afgelopen weken alles heeft gegeven. Als dat niet zo is, moeten ze daar meteen mee beginnen. Het is momenteel gewoon niet goed genoeg."

"Iedereen moet zichzelf in de spiegel aankijken en zichzelf afvragen of hij wel alles geeft voor het team. Zo niet, dan moet je dat direct verbeteren. Wat we nu laten zien is namelijk ondermaats", aldus Krul. "Een paar spelers spelen goed, maar sommigen halen hun niveau niet. Het is allemaal nog net niet. Dat heeft ook met vertrouwen te maken. We spelen bij vlagen best aardig voetbal, maar de laatste pass is vaak niet goed genoeg."

Newcastle gaf bijna 70 miljoen euro uit aan versterkingen. Toch heeft de ploeg alleen nog Sunderland onder zich. Een herhaling van vorig seizoen dreigt, toen pas in de negende wedstrijd werd gewonnen en op de laatste speeldag degradatie werd afgewend. Zaterdag wacht regerend kampioen Chelsea op St. James' Park, een week later reist de ploeg naar koploper Manchester City.

ANP/Voetbal.com

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner