26.09.2015 17:13

Primeurs voor Depay en Van Dijk in Engeland

Memphis Depay en Virgil van Dijk hebben zaterdag hun eerste doelpunt in de Premier League kunnen vieren. Aanvaller Depay zette Manchester United tegen Sunderland in blessuretijd van de eerste helft op voorsprong (1-0). Van Dijk deed hetzelfde voor Southampton in de thuiswedstrijd tegen Swansea City. De verdediger, vlak voor het sluiten van de transfermarkt overgekomen van Celtic, kopte een hoekschop binnen.

Depay moest lang wachten op zijn eerste treffer in de Premier League. De linksbuiten, vorig seizoen voor PSV topschutter in de eredivisie, bleef in zijn eerste zes wedstrijden voor de 'Mancunians' droog staan. Depay scoorde wel al drie keer in even zoveel wedstrijden in de Champions League. Tegen Sunderland was hij op slag van rust het eindstation van een mooie aanval, opgezet door Daley Blind. Depay tikte op aangeven van Juan Mata zijn eerste competitietreffer binnen. De international van Oranje werd de 74e Nederlandse doelpuntenmaker in de Premier League.