26.09.2015 17:32

Lewandowski leidt Bayern ook langs Mainz

Robert Lewandowski heeft Bayern München zaterdag opnieuw aan een overwinning geholpen. De Poolse spits, die dinsdag in de topper tegen VfL Wolfsburg als invaller in een tijdsbestek van negen minuten liefst vijf keer scoorde, leidde de Duitse kampioen met twee doelpunten langs 1. FSV Mainz 05: 0-3. De eerste treffer van Lewandowski betekende zijn honderdste doelpunt in de Bundesliga. Even later volgde ook nummer 101.

De koploper van de Duitse competitie nam pas in de tweede helft afstand van de thuisclub. Thomas Müller had na twintig minuten een uitgelezen mogelijkheid laten liggen om Bayern aan een vroege voorsprong te helpen. Hij schoot een strafschop over het doel. Lewandowski, dit keer wel in de basis begonnen, opende in de 51e minuut alsnog de score. Hij verdubbelde de voorsprong zelf, waarna Kingsley Coman voor de 0-3 zorgde.