26.09.2015 18:05

Depay leidt Manchester United naar koppositie

Met zijn eerste doelpunt in de Premier League heeft Memphis Depay zaterdag Manchester United naar de koppositie geleid. De aanvaller opende in de thuiswedstrijd tegen hekkensluiter Sunderland diep in blessuretijd van de eerste helft de score. In de eerste minuut na rust zorgde Wayne Rooney voor de vroegtijdige beslissing, Juan Mata was in de slotfase ook nog trefzeker: 3-0.

Manchester United profiteerde dankbaar van de zware nederlaag van stadgenoot City bij Tottenham Hotspur (4-1). De ploeg van manager Louis van Gaal loste de 'Citizens' af aan kop. ManUnited leidt na zeven wedstrijden met zestien punten, Manchester City volgt met vijftien. Sunderland, de club van trainer Dick Advocaat, blijft met twee punten onderaan bungelen.