27.09.2015 11:16

Rooney: "De goal van Memphis was cruciaal"

Memphis Depay (r.) en Wayne Rooney hebben erg veel plezier in de wedstrijd tegen Sunderland. De Nederlandse aanvaller van Manchester United maakt met zijn eerste competitiedoelpunt de openingstreffer. (26-09-2015)

Memphis Depay was zaterdag ontzettend belangrijk voor Manchester United. De Nederlander scoorde vlak voor rust tegen Sunderland, wat ook meteen zijn eerste doelpunt in de competitie was. Teamgenoot Wayne Rooney zag hoe belangrijk die goal was.

Manchester United wist uiteindelijk met 3-0 te winnen, maar door het doelpunt van Depay brak het verzet van de club. "De goal van Memphis vlak voor rust was cruciaal voor ons", stelde Rooney na de wedstrijd in de Engelse media.

"Als we dat doelpunt niet hadden gemaakt, had Sunderland nog iets om voor te vechten gehad na de rust. We kregen wat meer ruimte en lieten goede dingen zien na de rust. Uiteindelijk wonnen we vrij comfortabel", kijkt Rooney terug op de wedstrijd, die Manchester United uiteindelijk de koppositie in de Premier League bezorgde.

Voor Van Gaal is het de eerste keer sinds zijn aanstelling bij de Engelse topploeg dat hij bovenaan staat in de Engelse competitie.