27.09.2015 15:45

Van Gaal in de wolken met spits Martial

De duurste tiener aller tijden, Anthony Martial (r.), viert zijn tweede doelpunt van Manchester United tegen Southampton FC. (20-09-2015)
De duurste tiener aller tijden, Anthony Martial (r.), viert zijn tweede doelpunt van Manchester United tegen Southampton FC. (20-09-2015)

Anthony Martial heeft zich binnen enkele weken moeiteloos aangepast aan het spel van Manchester United. De Franse spits maakte niet alleen drie doelpunten in drie wedstrijden, maar blijkt ook een uitstekend aanspeelpunt te zijn. Trainer Louis van Gaal is maar wat blij met de duurste tiener aller tijden.

De negentienjarige Martial kwam zaterdag tegen Sunderland AFC niet tot scoren, maar speelde wel een goede wedstrijd in de punt van de aanval. “Hij was een van de hoofdredenen dat we wonnen”, citeert Sky Sports de Nederlandse coach. "Hij is niet alleen een doelpuntenmaker, maar ook een aanspeelpunt die goals kan voorbereiden. Ik ben erg blij met hem."

The Red Devils versloegen zaterdag het Sunderland van trainer Dick Advocaat met 3-0. Door de overwinning op de hekkensluiter van de Premier League en het puntverlies van Manchester City tegen Tottenham Hotspur (4-1), is Manchester United de nieuwe koploper in de Engelse competitie.

"Het is niet makkelijk om de top van de competitie te bereiken als je onder druk staat. Ik moet het mijn speler prijzen voor de overwinning op Sunderland. Je moet het maar doen", aldus Van Gaal. "We hebben mooie goals gemaakt en het beste doelsaldo, dus ik ben een tevreden coach."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner