29.09.2015 09:05

Dijkhuizen: "Voor geen goud willen missen"

Marinus Dijkhuizen werd maandag al na acht competitiewedstrijden aan de kant gezet bij Brentford FC. Ondanks dat het Engelse avontuur veel korter duurde dan hij verwachtte, zegt de Nederlandse trainer geen spijt te hebben van zijn beslissing om bij de Championship-club aan de slag te gaan.

"Ik had het hier voor geen goud willen missen", zegt Dijkhuizen in gesprek met Voetbal International. "De voetbalcultuur, de stadions, het positivisme van de mensen... Ik had hier jaren willen werken. Het was boeiend en ik heb er ook nog wat van opgestoken: mensenkennis, werken met stafleden uit andere culturen."

Dijkhuizen veroverde met Brentford FC slechts acht punten in acht wedstrijden. Daarmee staat de club uit Londen op een tegenvallende negentiende plek in de Championship. "Ik vond juist dat we steeds beter gingen. Maar dit hoort óók bij het vak, hoe zuur ook."

Bij Brentford FC werden veel beslissingen aan de hand van data en statistieken gebaseerd. "Het was wel een van de redenen voor Brentford te kiezen. Ik dacht dat het risico op imagoschade wat minder groot zou zijn, dat ze rekening zouden houden met de ontwikkeling van een team. Daarom valt dit me tegen van de club, hoewel ik niet geloof dat de goede naam die ik heb opgebouwd nu ineens verdwenen is."

Wat de oud-trainer van SBV Excelsior nu gaat doen, weet hij nog niet. Hij is in ieder geval niet van plan lang werkloos te blijven. "Eerst dit even verwerken, maar ik ken mezelf. Als ik een maandje thuiszit, mogen ze me alweer bellen."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner