29.09.2015 11:47

Neville: "Optreden Chelsea is belachelijk"

Gary Neville is zeer kritisch op het optreden van Chelsea FC in het huidige seizoen. Het team van trainer José Mourinho ging afgelopen zaterdag op bezoek bij Newcastle United en slaagde er weer niet in om drie punten te veroveren.

De regerend landskampioen staat na zeven speelrondes op de veertiende plaats in de Premier League. Chelsea slaagde er tot op heden slechts twee keer in om een wedstrijd te winnen. Volgens Neville, oud-speler van Manchester United, moet de club uit Londen heel snel uit de dip komen.

"Ze hadden zaterdag een enorme mogelijkheid om zich terug te vechten", zegt Neville. "Manchester City was eerder op de dag verslagen en ik denk dat ze bij Chelsea nog steeds City als de te kloppen ploeg zien. Manchester United is nu de koploper, maar ik denk dat ze meer naar de nederlaag van City hebben gekeken."

"Dat zou Chelsea de boost moeten hebben gegeven om uit de startblokken te schieten in de eerste helft, maar wat ze lieten zien was belachelijk", vervolgt Neville. Chelsea keek na zestig minuten spelen tegen een 2-0 achterstand aan, maar kwam in de slotfase terug tot 2-2.

"Ik kan me de tijden herinneren dat we de titel wonnen. Het was vrij normaal dat we het seizoen daarop een kleine dip hadden. Maar ik herinner me ook hoe de manager (Sir Alex Ferguson, red.) zei: 'Jullie zijn nu verveeld, is het niet? Maar je moet jezelf weer opladen.'"

Volgens Neville zit Chelsea nu in de positie waarin trainer José Mourinho zijn boodschap moet overbrengen op de spelers, of de spelersgroep moet zelf wakker worden en erkennen dat het niet goed gaat. "Het is lang niet goed genoeg", besluit de oud-verdediger.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner