01.10.2015 19:48

Van Gaal sneert naar Arsenal: "Winnen weinig"

Louis van Gaal houdt in de titelstrijd van Manchester United rekening met Arsenal. Beide Engelse grootmachten treffen elkaar zondag in de Premier League. Van Gaal waakt voor onderschatting nadat Arsenal in de Champions League in eigen huis verrassen onderuit ging tegen Olympiako Piraeus (2-3).

"Als je naar de technische en tactische kwaliteiten van Arsenal kijkt, zou het weleens het beste team van de competitie kunnen zijn", citeert Voetbal International de voormalige bondscoach van het Nederlands elftal.

"Maar aan de andere kant heeft Arsenal de laatste jaren weinig prijzen gewonnen. Dat kan met zo'n team wel wat beter", deelt Van Gaal een sneer uit aan zijn collega Arsène Wenger. "Ik verwacht dat Arsenal tegen ons een stuk sterker voor de dag zal komen dan tegen Olympiakos."

Mogelijk treft Arsenal een gewijzigd Manchester United. De Red Devils kwamen woensdag in actie tegen VfL Wolfsburg (2-1 winst), ook dat was in de Champions League. "Mijn spelers zijn moe. Het hangt er vanaf hoe snel ze zich de komende dagen herstellen. Dat maakt de voorbereiding op de wedstrijd tegen Arsenal een stuk lastiger", zegt Van Gaal.
 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner