02.10.2015 20:55

Chelsea denkt aan transfervrije Amelia (33)

José Mourinho wil mogelijk een nieuwe doelman aan zijn selectie toevoegen. Marco Amelia, oud-doelman van onder andere AS Roma, Parma en AC Milan, moet het gat dat Thibaut Courtois heeft laten vallen opvullen.

De Belgische eerste keuze van Chelsea ligt lang uit de roulatie met een knieblessure, die Courtois bij de nationale ploeg opliep. De sluitpost wordt pas na de winterstop weer terugverwacht onder de lat bij de huidige landskampioen van Engeland en daarom wil José Mourinho een stukje ervaring toevoegen aan zijn selectie.

"We hebben extra stabiliteit en meer keus nodig totdat Courtois terug is. Misschien kan hij ons dat geven. Marco is een doelman met ervaring in de Champions League en nationale ploeg, hij weet bovendien wat het is om voor een grote club te spelen."

Amelia is sinds afgelopen zomer transfervrij en kan daardoor buiten de transferperiode aangetrokken worden. De goalie keepte een kleine 250 wedstrijden in de Serie A en heeft ook in Europa wedstrijden achter zijn naam staan. Daarnaast stond hij ook negen keer onder de lat bij het nationale elftal van Italië. De goalie sloot het vorige seizoen echter uiterst pijnlijk af, met maar één gespeelde wedstrijd voor AC Perugia Calcio in de Serie B.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner